Борусия отлепи от дъното срещу Хофенхайм


Борусия отлепи от дъното срещу Хофенхайм
Снимка: Getty Images/Guliver

1117 0

Борусия Дортмунд победи Хофенхайм с 1:0 в мач от 14-и кръг на Бундеслигата.

Победата бе изключително важна за момчетата на Юрген Клоп, които през този сезон от фаворити за титлата заедно с Байерн Мюнхен се превърнаха в изпадащи. Въпреки незавидното положение на тима играчите в жълто-черни екипи бяха френетично подкрепяни от 80 000 свои привърженици на ст. "Сигнал Индуна Парк" в Дортмунд.

Автор на скъпоценния за домакините гол бе Илкай Гюндоган, реализирал в 17-ата минута при асистенция на Обамеянг. В състава на Борусия след контузия се завърна капитанът Матс Хумелс, който бе един от най-добрите в националния отбор на Германия по време на СП 2014 в Бразилия. За сметка на това Клоп остави на пейката титулярния вратар Роман Вайденфелер и вместо него пусна под рамката австралиеца Мичел Лангерак.

Борусия Дортмунд дели 13-14 място с Херта, като двата отбора имат по 14 т. След тях е Вердер с 13 т., а с по 12 т. са Фрайбург, Щутгарт и Хамбургер. Изредените тимове обаче са до един с мач по-малко от Борусия. Което означава, че след изиграването на всички мачове от кръга момчетата на Юрген Клоп могат отново да се озоват на дъното на таблицата. /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички