Борусия натисна газта и подгони Европа


Борусия натисна газта и подгони Европа

1069 0

Борусия (Дортмунд) записа втора поредна победа в Бундеслигата, като този път жертвата бе Айнтрахт Фр, а резултатът - 2:0.

Трибуните бяха изпълнени до краен предел. 80 667 запалянковци видяха попаденията на Обамеянг (24) и Кагава (32) в един от последните мачове на Юрген Клоп начело на тима. Феновете ще се сбогуват официално с ексцентричния треньор на 23 май, когато любимците им приемат Вердер.

Двубоят беше и своеобразна загрявка за полуфинала с Байерн от турнира за Купата на Германия. Мачът е във вторник на “Алианц Арена”.

Освен това днешната победа доближи "жълто-черните" до класиране в Лига Европа. Ако успеят ще бъде истинско чуда, след като в един момент от сезона се движехфа в дъното на таблицата.

Пиер-Емерик Обамеянг, откри от дузпа в 24-ата мин. Осем по-късно перфектна контраатака завърши с центриране на Обамеянг към Шинджи Кагава, който направи 2:0.

22 минути преди края на редовното време в игра се появи голямата звезда на Дортмунд Марко Ройс, който започна на пейката, след като в последно време бе измъчван от травма на адукторите.

Други резултати от Бундеслигата

Кьолн - Байер 1:1

Хамбургер - Аугсбург 3:2

Хановер - Хофенхайм 1:2

Щутгарт - Фрайбург 2:2

Байерн - Херта 1:0

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички