Борусия и Ливърпул не се победиха при завръщането на Клоп в Дортмунд


Борусия и Ливърпул не се победиха при завръщането на Клоп в Дортмунд

965 0

Юрген Клоп се завърна на стадион "Сигнал Идуна Парк" и обърка сериозно сметките на бившия си тим Борусия Дортмунд, след като воденият от него Ливърпул стигна до 1:1 срещу немския гранд и дори изпусна победата в първи мач от четвъртфиналите на Лига Европа.

Преди началото на срещата феновете на двата отбора, които бяха препълнили стадион "Сигнал Идуна Парк" изпяха You'll Never Walk Alone в чест на Юрген Клоп, който беше посрещнат с брилянтен транспарант от феновете на домакините. ВИЖТЕ ИЗПЪЛНЕНИЕТО ТУК

Срещата почна с натиск на домакините, които имаха няколко добри шанса да стигнат до откриване на резултата, но Обамеянг и Вейгъл пропуснаха. В същото време в 21' Деян Ловрен едва не вкара в полза на мърсисайдци, след като при центриране от пряк свободен удар стреля с глава от 4 метра, но право във вратаря.

Все пак в 36' резултатът в интригуващия мач беше открит. След като Борусия пропусна два 100%-ови шанса, Ливърпул вкара. Джеймс Милнър изведе отлично Дивок Ориги в половината на домакините, защитниците не се разбраха, белгиецът остана сам срещу вратаря и с отличен удар откри резултата.

В добавеното време на първата част имаше цели три положения. Ройс и Обамеянг се провалиха в опитите си да изравнят резултата, докато Ориги отново остана сам срещу Вайденфелер, но немският вратар този път успя да надделее в задочния спор.

ФАМОЗЕН ФИНТ НА МИНЬОЛЕ ЗАРАДВА ФЕНОВЕТЕ НА ЛИВЪРПУЛ

Второто полувреме започна с натиск на домакините, като Томас Тухел пусна в игра и Нури Шахин, за да овладее центъра на терена. Така се стигна до 48', в която при центриране от корнер играчите на Клоп отново не се подредиха добре и Лалана остана да пази Хумелс. Немският бранител безпроблемно надскочи халфа и с глава изравни резултата.

Мърсисайдци обаче не изпаднаха в шок, а още в 52' изпуснала 3 отлични шанса да стигнат до нов гол, а в герой се превърна Роман Вайденфелер. Първо той спаси страхотен удар на Коутиньо от 10 метра през куп от играчи. Топката остана във владение на гостите и Клайн от 20 метра едва не реализира, но отново вратарят отрази. Коженото кълбо отново се озова в Коутиньо, който стреля, но Вайденфелер с 3-а намеса в рамките на 20-ина секунди запази равенството.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички