Борусия Дортмунд се справи с десет души от Фрайбург и записа трета поредна победа


Борусия Дортмунд се справи с десет души от Фрайбург и записа трета поредна победа
Снимка: Getty Images

1808 0

Борусия Дортмунд постигна безпроблемен успех над Фрайбург в мач от 19-ия кръг на Бундеслигата. Момчетата на Един Терзич играха през по-голямата част от мача с човек повече и логично победиха с 5:1.

Мачът започна ужасяващо за гостите. 20-годишният Килиан Сидилиа си изкара два жълти картона в рамките на 2 минути и бе изгонен от главния арбитър. Нико Шлотербек пък откри резултата в 26-ата минута, след като получи подаване в наказателното поле и с хубав удар матира противниковия страж. Лукас Холер обаче успя да изравни малко преди края на полувремето, възползвайки се от неразбирателство в отбраната на Борусия.

През второто полувреме имаше само един отбор на терена и това бе този на Борусия. Карим Адейеми получи чудесно подаване и от границата на наказателното поле върна преднината на "жълто-черните".

Деветката на домакините Себастиан Алер покачи преднината на 3:1 в 51', като се възползва от чудесно центриране и вкара със силен удар с глава. Юлиан Брандт напълно уби интригата с попадение в 69-ата минута, правейки резултата 4:1, а осем минути след това мениджърът на Фрайбург - Кристиян Щрайх бе изгонен от скамейката.

Крайното 5:1 бе оформено от Джовани Рейна, който с прецизен удар не остави шансове на стража Флекен. 

По този начин Борусия вече е на третата позиция в Бундеслигата с актив от 37 пункта - толкова, колкото има и втория Байерн Мюнхен. Фрайбург пък е шести с 34 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички