Борусия Дортмунд с късна победа в Бундеслигата


Борусия Дортмунд с късна победа в Бундеслигата

696 0

Борусия (Дортмунд) стигна до трудна победа с 2:0 над Инглощадт на "Сигнал Идуна Парк" в мач от 19-ия кръг на Първа Бундеслига.

"Жълто-черните" доминираха през целия двубой, но трудно достигаха до положения. През първото полувреме вратарят на гостите Осчан направи няколко добри спасявания, но в последните 15 минути на срещата домакините се развихриха и успяха да стигнат до успеха.

В 77' Лукаш Писчек успя да центрира в наказателното поле, където Обамеянг успя да се намести между двамата централни бранители и от два метра засече с глава - 1:0.

4 минути преди края Гонсало Кастро получи топката пред наказателното поле и изведе на стрелкова позиция Обамеянг. Голмайсторът на тима нямаше проблем да преодолее вратаря на гостите за втори път - 2:0.

Така Борусия вече е на 5 точки зад Байерн, но и с мач повече. Възпитаниците на Томас Тухел имат и комфортен аванс от 10 точки пред третия Херта (Берлин).

В другите мачове днес:

Аугсбург - Айнтрахт 0:0

Байер Леверкузен - Хановер 3:0

Дармщадт - Шалке 0:2

Вердер Бремен - Херта 3:3

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички