Борусия Дортмунд помечта за върха в Бундеслигата, но новак приземи "жълто-черните" (ВИДЕО)


Борусия Дортмунд помечта за върха в Бундеслигата, но новак приземи "жълто-черните" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1210 0

Борусия Дортмунд и новакът Хайденхайм не успяха да се победят в мач от третия кръг на Бундеслигата, завършвайки 2:2 на "Сигнал Идуна Парк". Домакините поведоха с 2:0, но позволиха трите точки да се изплъзнат от актива им.

Още в седмата минута "жълто-черните" поведоха чрез Юлиан Брандт, който получи топката пред вратата на гостите и със страхотен удар и с помощ от напречната греда откри.

Доминацията на домакините продължи и в 15-ата минута капитанът Емре Джан изпълни чудесно 11-метров наказателен удар и покачи преднината на своите до 2:0. До почивката Мариус Волф и Марсел Забицер бяха близо до гола, но изпуснаха чудесни шансове.

Второто полувреме Хайденхайм показа абсолютно различно лице. В 53' попадение на Адриан Бек бе отменено поради засада. Но само 8 минути по-късно голът за гостите бе факт. Ерен Динкчи не се поколеба и с категоричен удар по земя извън наказателното поле изравни. 

В 81-ата минута ВАР трябваше да се намеси, за да отсъди втора дузпа в мача - този път за Хайденхайм. Зад кълбото застана Тим Клайндиенст, който хладнокръвно прати кълбото в средата на вратата на Кобел и оформи крайното 2:2 на "Сигнал Идуна Парк".

Борусия Дортмунд заема шестата позиция с актив от 5 точки след 2 равенства и победа в първите три мача. За Хайденхайм това бе първа историческа точка в Бундеслигата. Новакът е на 13-ото място.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички