Борусия (Дортмунд) подписа с немски национал


Борусия (Дортмунд) подписа с немски национал

1439 0

Отборът на Борусия Дортмунд привлече официално в редиците си германския национал и футболист на Хофенхайм Нико Шулц. 26-годишният защитник подписа петгодишен договор с „жълто-черните“ до юни 2024. Дортмунд не успя да спре хегемонията на Байерн Мюнхен, оставайки на две точки от баварския колос в битката за титлата, но Шулц е устремен към постигането на тази цел през следващия сезон.

„Борусия Дортмунд е топ отбор, чийто стил на игра ми пасва идеално. Смятам, че мога да помогна на тима. Заедно ние може да постигнем нещо голямо“, сподели Шулц. „Знам отлично колко много дължа на Хофенхайм, хората в клуба, тренировъчния персонал, феновете и съотборниците ми“, завърши той.

Шулц игра в три клуба от Бундеслигата преди да премине в Дортмунд, като изкара периоди в Херта Берлин, Борусия Мьонхенгладбах и Хофенхайм. Левият бек получи първата си повиквателна за националния отбор през август миналата година, като се разписа в дебюта си за Германия в приятелската среща с Перу през септември.

След това той вкара още две попадения в шест мача за представителния тим, включително и победния гол във вратата на Холандия в квалификация за Евро 2020. „Нико Шулц е защитник, който прогресира много в последните няколко години“, заяви спортният директор на Дортмунд Михаел Цорк. „Подобно на германския национален отбор, ние ще спечелим от неговата физика, скорост и динамика. Играч с борбен дух и глад за успехи е отлична придобивка за всеки един отбор“, завърши той.

Ливърпул и Борусия пък влизат в трансферна битка за едно от най-ухажваните крила в Европа - ето и повече подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички