Борусия Дортмунд не се възстанови от Челси и загуби точки в Гелзенкирхен


Борусия Дортмунд не се възстанови от Челси и загуби точки в Гелзенкирхен
Снимка: Getty Images

1211 0

Отборите на Борусия Дортмунд и Шалке 04 не успяха да се победят в мач от 24-ия кръг на Бундеслигата. Срещата, която се игра в Гелзенкирхен завърши при резултат 2:2.

Първата част бе доста равностойна. В 26' Шалке можеше да открие чрез Родриго Салазар, но не нанесе качествен удар от малък ъгъл, с който да затрудни Кобел. В 38-ата минута обаче Рафаел Гереро откри резултата. Той стреля от границата на наказателното поле и намери долния ляв ъгъл за 1:0.

Втората част започна чудесно за домакините. В 50' Мариус Бултер получи пас от Михаел Фрей и вкара топката от непосредствена близост за 1:1. 10 минути по-късно Борусия отново излезе напред. Емре Джан изведе Гереро, който не сбърка, разписвайки се за втори път днес.

Мариус Бултер обаче имаше последната дума. Футболистът също вкара втория си гол днес, с който оформи крайното 2:2 и раздели точките между двата тима.

Борусия продължава да е втори в Бундеслигата с 50 точки - 2 по-малко от лидера Байерн Мюнхен. Шалке пък продължава да се бори за оцеляването си, намирайки се на предпоследното място с 20 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички