Борусия (Дортмунд) наказа и Хамбургер, продължава да е без допуснат гол


Борусия (Дортмунд) наказа и Хамбургер, продължава да е без допуснат гол
Снимка: Gulliver/GettyImages

680 0

Борусия (Дортмунд) спечели с 3:0 при визитата си на Хамбургер в среща от междинния пети кръг на германската Бундеслига и отново се върна на върха в класирането без допуснат гол от началото на сезона - голова разлика 13:0.

Гостите от Дортмунд бяха по-активните на терена и в първият 15 минути на срещата на два пъти можеха да се разпишат чрез Пулишич и Обамеянг. В 24' Кагава обаче не сгреши, след като достигна до отбита топка в наказателното поле и откри резултата. 

В 31' и Хамбургер създаде опасно положение, Андре Хан опита да насочи в целта след прецизно центриране в наказателното поле. Той насочи удара си с глава в центъра на вратата, който обаче беше отразен. До края на полувремето не паднаха повече голове, макар че Ярмоленко можеше да се разпише в 35'. Той опита да насочи в целта след прецизно центриране в наказателното поле, но стражът на домакините внимаваше и изби топката.

И през второто полувреме ситуацията не се промени. В 63' Пиер-Емерик Обамеянг реагира най-бързо на рикошет в наказателното поле и заби топката в мрежата. В 79' Махмуд Дауд пусна тънко топката на пътя на Кристиан Пулишич ), който си освободи пространство за удар и стреля в мрежата с помощта на лявата греда - 0:3.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички