Борусия Дортмунд най-накрая напомни, че може да играе печеливш футбол


Борусия Дортмунд най-накрая напомни, че може да играе печеливш футбол
Снимка: Gulliver/GettyImages

1248 0

Борусия (Дортмунд) записа първа победа от септември насам в Първа Бундеслига. Възпитаниците на новия треньор Петер Щьогер спечелиха с 2:0 тежкото гостуване на Майнц, носейки триумф в дебютния мач на своя наставник. Както е известно, след поредица от ужасяващи резултати Петер Бош беше уволнен.

След нулево първо полувреме в 55' Кагава центрира от пряк свободен удар, като Топрак засече отлично. Топката срещна гредата, но Сократис успя да отбележи, след като стреля от 6-7 метра - 0:1.

Минута преди края на редовните 90 минути Обамеянг остана сам срещу вратаря, но след това беше пресрещнат от няколко защитници. Вместо да стреля, той хитро подаде на Кагава, който от по-добра позиция нямаше как да сбърка - 0:2.

Това беше първа победа за "жълто-черните" от октомври месец насам, когато Дортмунд спечели срещу Магдебург за Купата на Германия. Преди това Борусия беше в серия от 9 мача без успех (6 загуби) и имаше едва две победи общо от 13 мача във всички турнири.

В останалите мачове:

Волфсбург - Лайпциг 1:1

Фрайбург - Борусия М 1:0

Хамбургер - Айнтрахт 1:2

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички