Борусия Дортмунд на колене в рурското дерби (ВИДЕО)


Борусия Дортмунд на колене в рурското дерби (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

1157 0

Шалке продължава уверения си поход към второто място в Първа Бундеслига. Този път "кралскосините" събраха и сериозна доза самочувствие, след като удариха безпроблемно кръвния си враг Борусия (Дортмунд) с 2:0 и постави под въпрос оставането на "жълто-черните" в топ 4 на шампионата.

След нулево първо полувреме, в което Шалке доминираше във всеки аспект на играта, още в 50' домакините поведоха в резултата. Калиджури нахлу в половината на Борусия и, заобиколен от 4-ма играчи, успя да изведе в ляво от себе си Йехвен Коноплянка. Останал сам срещу вратаря украинският национал реализира за 1:0.

Отборът от Дортмунд опита да установи натиск, но всичко в мача приключи в момента, в който от пряк свободен удар Налдо вкара фантастичен гол, а шутът му беше със скорост 121 км/ч - най-бързият през този сезон в Бундеслигата.

Успехът позволи на Шалке да събере 55 точки и да се откъсне на 4 от преследвача Байер Леверкузен, който е с 51. Толкова има и Дортмунд, който е с 5 аванс пред Хофенхайм, Айнтрахт и РБ Лайпциг, които са с 46. До края на шампионата остават 4 кръга.

По-лошата новина за Борусия дойде в края на мача, когато Миши Батшуай получи сериозна контузия в коляното и беше изваден на носилка секунди преди последния съдийски сигнал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички