Борусия Дортмунд без Холанд с ценен успех, Волфсбург продължава да се срива


Борусия Дортмунд без Холанд с ценен успех, Волфсбург продължава да се срива
Снимка: Getty Images

929 0

Борусия Дортмунд записа ценен успех в 7-ия кръг от германската Бундеслига, след като победи с 2:1 Аугсбург. В отсъствието на голямата звезда на тима Ерлинг Холанд головете бяха дело на Рафаел Герейро от дузпа (10') и Юлиан Брандт (51'). Между тях Зекири бе изравнил временно резултата в 35-ата минута. С успеха Дортмунд зае второто място с точка по-малко от лидера Байерн Мюнхен, който обаче е с мач пасив.

В най-интригуващия мач от деня пък Волфсбург продължи пропадането си и след отличния старт (4 поредни победи) записа 3-ти пореден двубой без успех. Този път "вълците" загубиха у дома от Борусия Мьонхенгладбах с 1:3, като три гола паднаха през първата част, а гостите си осигуриха аванс от две попадения още до 7-ата минута чрез Емболо и Хофман. Уолдшмит върна един в 25-ата минута, но силите на домакините не стигнаха за повече. Те дори останаха с човек по-малко в 76-ата минута, когато опонентът получи правото да изпълни дузпа, която обаче бе пропусната. В последните секунди пък Скали вкара за 3:1.

Така Волфсбург се свлече до 5-ото място с 13 точки от 7 мача, докато Борусия Мьонхенгладбах се изкачи до 8-ата позиция с 10 пункта. Ето и всички резултати на мачовете, които се играха по това време в германската Бундеслига:

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички