Борусия чака 6 години, за да нанесе съкрушителен удар на Байерн Мюнхен - направи титлата мираж (ВИДЕО)


Борусия чака 6 години, за да нанесе съкрушителен удар на Байерн Мюнхен - направи титлата мираж (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

888 0

Байерн (Мюнхен) понесе нов удар в Бундеслигата, като загуби у дома от Борусия Дортмунд с 0:2 в 135-ото издание на "Дер Класикер" на германския футбол. Карим Адейеми откри резултата в 15', а Юлиан Риерсон отбеляза в 83'.

По този начин баварците са на цели 13 точки зад лидера Байер Леверкузен, който по-рано днес победи Хофенхайм след късен обрат. Дортмунд е на 4-ти място с 53 точки. Дортмунд победи Байерн в Бундеслигата за първи път от ноември 2018 година.

Борусия с тежък удар срещу Байерн

Домакините стартираха по-активно и стигнаха до първата опасност в двубоя, като Йошуа Кимих центрира от фал, а след изчистването бе нанесен удар, който бе блокиран.

Гостите отговориха подобаващо в 10'. Изстрел на Томас Мюлер бе пресечен в средата на терена, а Юлиан Брант изведе Карим Адейеми. Неговият удар бе блокиран, но много лошо от Свен Улрайх и резултатът бе открит за гостите.

7 минути след това Джейдън Санчо се оказа напълно сам отдясно и намери нахлуващия Матс Хумелс, но той стреля неточно. В средата на полувремето Хари Кейн се размина със сигурен гол, като от близко разстояние не намери очертанията.

В 36' топката срещна ръката на Матс Хумелс, но съдията Харм Озмерс не видя нищо нередно, а ВАР го повтърди.

В 53' бе първото по-опасно положение за втората част. Феликс Нмеча бе изведен очи в очи със Свен Улрайх, но стражът на Байерн спаси.Иън Маатсен блесна със страхотен индивидуален рейд в 66', като навлезе в наказателното поле и стреля, но покрай вратата.

Малко след това Кингсли Коман стреля от границата на наказателното поле на Борусия Дортмунд, но Майер се справи и отрази удара на френския футболист. 7 минути преди края Борусия нанесе втори удар.  Себастиан Алер получи топката на границата на наказателното поле и продължи към Юлиан Рьерсон. Той имаше достатъчно време, за да отправи мощен удар и да порази целта. Малко след това Байерн успя все пак да върне едно попадение чрез Хари Кейн, но то бе отменено с ВАР заради засада.  До края на двубоя баварците не се отказаха да търсят гол, но не успяха да си проправят път към вратата на Майер

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички