Байерн се върна на победния път след разгром над закъсалия Вердер


Байерн се върна на победния път след разгром над закъсалия Вердер
Снимка: Getty Images/Gulliver

1144 0

Отборът на Байерн Мюнхен постигна важна победа по пътя си към поредна защита на титлата в Първа Бундеслига. „Баварците“ надделяха с 6:1 срещу Вердер Бремен при домакинството си от 15-тия кръг на немския шампионат. Гостите откриха резултата чрез Милот Рашица, но шампионите обърнаха напълно развоя на срещата след хеттрик на Филипе Коутиньо, две попадения на Роберт Левандовски и едно на Томас Мюлер.

Домакините започнаха по-силно двубоя и имаха няколко шанса за откриване на резултата до 20-тата минута. Все пак противно на логиката Вердер Бремен беше отборът, който пръв стигна до гол. Косоварският национал Милот Рашица шокира всички на „Алианц Арена“, след като вкара отличен гол от далечно разстояние и не остави никакви шансове на Мануел Нойер – 0:1!. До края на първата част Байерн Мюнхен натисна в търсене на изравнителен гол и стигна до такъв в самия край на полувремето. Серж Набри намери Филипе Коутньо в наказателното поле на гостите и от близко разстояние бразилецът не сбърка – 1:1! До края на продължението на първата част „баварците“ достигнаха и до втори гол. Роберт Левандовски отбеляза дежурния си гол, като този път авторът на първото попадение Коутиньо се превърна в асистент – 2:1.

През второто полувреме головете във вратата на Вердер Бремен започнаха да падат един след друг. Първо изигралият отличен мач Коутиньо реши всичко в срещата в 63-тата минута, след като направи резултата 3:1! Между 72-рата и 78-мата минута домакините отбелязаха цели 3 попадения. Първо Роберт Левандовски също покачи сметката си на два гола в мача, като вкара за 4:1, възползвайки се от пас на влезлия като резерва Томас Мюлер. Малко след това и самият Мюлер реализира, като Коутиньо добави втора асистенция към двата си гола – 5:1! Разгромът бе пълен в 78-мата минута, след като бразилецът оформи своя хеттрик и направи резултата 6:1!

По този начин Байерн записа първи успех в последните си три срещи в Бундеслигата. Отборът на Ханзи Флик събра актив от 27 точки, като е на 4 по-малко от лидера Борусия Мюнхенгладбах. В сряда „баварците“ са гости на Фрайбург. Вердер Бремен пък се намира на 15-тото място с 14 пункта, на 2 точки над чертата.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички