Байерн потрепери, но сломи Шалке


Байерн потрепери, но сломи Шалке

958 0

Байерн (Мюнхен) взе дербито срещу Шалке 04, след като се наложи с 2:0. Германският шампион стигна до успеха с голове в края на мача.

Така "баварците" оглавиха върха в класирането с 6 точки в актива, а "миньорите" са на последно място с две загуби и без отбелязан гол.

През първото полувреме Шалке намери отпор срещу шампиона и дори се наложи на Нойер да избива центриране на Коноплянка, последвано от удар на Хунтелаар, с който капитанът на Германия също се справи.

Не е за вярване! Луд професор иска Байерн да се заличи от историята

Байерн продължи да е неефективен в атака. След час игра Карло Анчелоти замени Шаби Алонсо о Рибери с Видал и Дъглас Коща. Хунтелаар пък бе сменен от Макс Майер, тъй като се контузи.

В 75-ата минута "баварците" можеха да поведат в двубоя, но Левандовски записа изненадващ пропуск. ПОлският таран не успя да уцели с глава опразнената врата след чудесно центриране на Алаба. Шест минути по-късно голмайсторът се реваншира, след като бе изведен от Хави Мартинес прфез центъра.

След пропуск на Мюлер, контраатака на шампионите в Бундеслигата доведе до второто попадение. Левандовски пусна за Кимих, който реализира първия си гол в първенството, оформяйки крайното 2:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички