Байерн Мюнхен затвърди господството си в Германия с шеста поредна титла (ВИДЕО)


Байерн Мюнхен затвърди господството си в Германия с шеста поредна титла (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

1889 0

Отборът на Байерн Мюнхен е новият стар шампион на Германия. Момчетата на Юп Хайнкес победиха като гост Аугсбург с 1:4 в мач от 29-я кръг на немската Бундеслига. В момента те са лидери със 72 точки и са недостижими за втория Шалке.

Това е 28-а титла за Байерн в Германия и шеста поредна за баварците. За легендарния немски треньор това е трета титла на страната, като в предишните си два престоя начело на баварците той триумфира през 1988/1989, 1989/1990 и 2012/2013, като при последния си триумф той донесе и требъл на Байерн.

Срещата започна с множество грешки в отбора на Байерн Мюнхен и в 18' Аугсбург поведе. Жером Боатенг допусна да му бъде открадната топка пред наказателното поле. Последва шут на Серхио Кордова, при който се стигна до рикошет в главата на Зюле и с автогол домакините стигнаха до попадение.

Само в рамките на 10' обаче момчетата на Юп Хайнкес обърнаха развоя на срещата. В 32' Джошуа Кимих проби и центрира в наказателното поле, където Толисо с глава изравни. В 38' отново Кимих се включи добре и този път комбинира с Хамес Родригес, а атакуващият играч не сгреши - 1:2.

В 62' Ариен Робен подпечата победата, а с това и спечелването на титлата, след като заби трети гол. Холандецът се възползва от неориентираната игра на Аугсбург в защита и с плътен шут по земя направи резултата 1:3. До края на срещата момчетата на Хайнкес се забавляваха на терена и стигнаха и до четвърти гол дело на Сандро Вагнер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички