Байерн Мюнхен се върна на върха в Бундеслигата с бой над амбициозния Унион Берлин (ВИДЕО)


Байерн Мюнхен се върна на върха в Бундеслигата с бой над амбициозния Унион Берлин (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2606 0

Германският хегемон Байерн Мюнхен успя да победи голямата сензация на Бундеслигата - Унион Берлин. Баварците надделяха на своя стадион "Алианц Арена" с класическото 3:0.

Момчетата на Юлиан Нагелсман се справиха далеч по-добре от своя съперник и заслужено грабнаха трите точки, които ги върнаха на върха в Бундеслигата.

И трите попадения паднаха през първата част. В 31' Чупо-Мотинг откри резултата. Кингсли Коман покачи до 2:0 след чудесен индивидуален пробив, а крайното 3:0 оформи Джамал Мусиала. Унион също имаше своите шансове, но баварците показаха чудесна игра в защитния вал.

Байерн вече е първи в немския елит с актив от 46 точки. Толкова има и вторият Борусия Дортмунд, но е с по-лоша голова разлика. Унион пък се намира на третата позиция с 3 пункта по-малко.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Байерн пое инициативата в началните минути. Момчетата на Нагелсман диктуваха темпото на игра, владеейки топката в противниковото поле. Хубави шансове имаше пред Чупо-Мотинг, Мусиала и Мюлер, но не се стигна до нищо по-опасно.

Домакините продължиха да са по-добрия отбор и през следващите минути. Баварците владееха топката със спокойствие и залагаха на центрирания при своите атаки. В 26' Джамал Мусиала можеше да отбележи с глава. Германецът се превърна в адресат на подаване в наказателното поле, младокът се извиси над всички и стреля, но имаше малшанса топката да премине над напречната греда.

Домакините откриха резултата в 31'. Чупо-Мотинг се възползва по чудесен начин от подаване на Кингсли Коман, атакува топката и отбеляза във вратата на Унион. 1:0 за Байерн. 5 минути преди края на първата част Кингсли Коман удвои. Французинът направи впечатляващ индивидуален пробив и с хубав удар покачи на 2:0. Томас Мюлер показа страхотния си поглед към играта и изведе Джамал Мусиала в добавеното време. Вторият не сбърка и направи резултатът класически преди почивката - 3:0.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Унион излезе по-мотивиран за втората част. В 48' обаче Фредерик Рьонов трябваше да спасява мощен удар на Мусиала, с който да предотврати 4 гол във вратата си. 10 минути по-късно Шералдо Бекер също бе близо до гола, но негвият удар прелетя над напречната греда.

Унион продължи да търси гола в следващите минути. Момчетата на Фишер обаче така и не успяваха да пробият защитния вал на домакините, които не оставяха шансове на столичани. 

В 72' Томас Мюлер можеше да отбележи 4-ти гол. Капитанът на Байерн Мюнхен бе необезпокояван и стреля, но Рьонов спаси и опази вратата си. В 86' Алфонсо Дейвис можеше да вкара. Канадецът стреля от наказателното поле, но отново добра намеса на Рьонов предотврати сигурен гол.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Байерн Мюнхен: Зомер, Де Лихт, Павар, Кимих, Горетцка, Коман, Чупо-Мотинг, Дейвис, Мюлер, Мусиала, Станишич

Унион Берлин: Торсби, Кнохе, Лайдуни, Лейте, Тримел, Русилон, Дуеки, Рьонов, Бекер, Кедира, Зибачу

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Байерн Мюнхен няма да може да разчита на дълготрайно контузения Мануел Нойер, както и на Лука Ернандес, Мазрауи, както и на Дайо Упамекано, който е наказан заради червен кратон. Шафер пък е аут с травма за гостите от Берлин.

На върха в класирането в Бундеслигата скоро не е било толкова интересно и напрегнато. Първи е Борусия Дортмунд с мач повече и 46 точки, съответно втори и трети с по 43 пункта са Байерн Мюнхен и Унион. Любопитното е, че съвсем близо са и четвъртият, и петият - съответно РБ Лайпциг с 42 пункта (и мач повече), както и Фрайбург с 40 точки - потенциални 43, ако бъде победен Байерн Леверкузен.

Обнадеждаващи новини за Унион са това, че отборът спира с равенства (всички те при точен резултат 1:1) Байерн в три от последните им пет шампионатни сблъсъка, като в този сезон са в далеч по-добра форма, отколкото в предишните, докато Байерн сякаш е свалил нивото. Лошата новина, от друга страна, е че Унион няма победа в седем двубоя от Бундеслигата срещу баварците от 2019 година насам - четири победи за Байерн и три равенства.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички