Байерн Мюнхен се срина тотално, а Байер Леверкузен вече е на 3 точки от титлата (ВИДЕО)


Байерн Мюнхен се срина тотално, а Байер Леверкузен вече е на 3 точки от титлата (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

829 0

Байерн Мюнхен допусна шокиращ обрат от Хайденхайм и загуби с 2:3 като гост в мач от 28-ия кръг на Бундеслигата. Байер Леверкузен пък успя да победи с минималното 1:0 Унион Берлин (отново като гост) и се нуждае само от 3 точки, за да си гарантира титлата в Бундеслигата за сезон 2023/24.

Страхотен следобед в Бундеслигата

Байер постигна сравнително лесен успех с минималното 1:0 над своя съперник. Момчетата на Шаби Алонсо играха с човек повече, след като Робин Госенс бе изгонен в 43-ата минута. Точно тогава бе отсъдена дузпа за "аспирините", а от 11 метра точен бе Флориан Виртц, който направи разликата в мача.

Байерн Мюнхен пък загуби преднина от 2:0 и се сгромоляса като гост на Хайденхайм в мач №700 за Томас Мюлер, който обърна до 3:2 и грабна трите точки. Точни за баварците бяха Хари Кейн (38') и Серж Гнабри (45'), а пълният обрат дойде след почивката с попаденията на Сеса (50'), Клайндиенст (51') и отново той в 79-ата минута.

Леверкузен продължава да е на върха с актив от 76 точки - 16 повече от втория Байерн Мюнхен и се нуждае от победа срещу Вердер Бремен в следващия кръг, за да вдигне "сребърната салатиера".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички