Байерн Мюнхен потрепери в края, но победи Щутгарт и отново е на върха в Германия (ВИДЕО)


Байерн Мюнхен потрепери в края, но победи Щутгарт и отново е на върха в Германия (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3089 0

Байерн Мюнхен  отново се изкачи на върха в класирането, след като победи Щутгарт с 1:2 в 23-ия кръг на Бундеслигата. За баварците се разписаха Матайс де Лихт в 39' и Ерик-Максим Чупо-Мотинг в 62'. Баварците потрепериха в края, след като Хуан Хосе Переа вкара първия си гол за Щутгарт.

С успеха Байерн се завърна на върха във временното класиране с 49 точки. Същият брой има и Борусия Дортмунд, но тимът на Юлиан Нагелсман е с по-добра голова разлика.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна доста атакуващо и от двата състава, но постепенно Байерн наложи контрол върху случващото се. В 13' Каразор направи грешка пред наказателното поле, откъдето стреля Кимих, но вратарят на домакините се справи и изби. В 17' Ито опита изненадващ далечен изстрел, но топката мина покрай вратата.

В 21' бе първата много добра възможност за баварците. Станишич центрира в наказателното поле, където топката намери Горетцка. Той стреля с глава отблизо, но Бредолу направи страхотно спасяване.

Десет минути преди края на полувремето домакините имаха шанс да открият резултата. Ендо направи добър пробив през центъра на терена, след което успя да подаде в наказателното поле към Силас. Той се справи със защитата на баварците и стреля. Зомер обаче внимаваше и изби в ъглов удар. От него произлезе ново опасно положение, като стражът на Байерн този път не се намеси много убедително и се наложи Кимих да изчисти от голлинията.

В 39' обаче Байерн не се размина с попадение. Де Лихт успя да изненада Бредолу с удар от над 20 метра, като топката мина между ръцете му за 0:1.

 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Второто полувреме не бе на особено високо темпо. В 53' Куман се възползва от грешка в отбраната и стреля, но вратарят Щутгарт спаси. Домакините започнаха да допускат все повече неточности, от които се възползва Байерн. В 62' Мусиала проби и подаде към Мюлер, който продължи към Чупо-Мотинг. Той остана сам срещу Бредлоу и без затруднение вкара за 0:2.

За изненада на гостите - Щутгарт се разигра в края на двубоя. Две минути преди да изтече редовното време резултатът бе намален. Томашц центрира в наказателното поле, където Переа засече за 1:2. Това е първият му гол за отбора на Щутгарт. В добавеното време домакините дори можеха и да изравнят, след като Кулибали стреля опасно с глава, но топката мина покрай вратата.

 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Щутгарт: Бредлоу,  Антон, Мавропанос, Загаду, Ито, Ендо, Каразор, Харагуши, Жил Диаш, Силаш, Фюрих

Байерн Мюнхен: Зомер, Дейвис, Де Лихт, Упамекано, Станишич, Кимих, Горецка, Мусиала, Мюлер, Коман, Чупо-Мотинг

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Колкото и Юлиан Нагелсман да желае мислите на неговите възпитаници към момента да са напълно съсредоточени в двубоя с Щутгарт, то едва ли е точно така. На баварците предстои тежка среща-реванш от 1/8 финалите на Шампионска лига срещу ПСЖ. Те обаче имат задачата да стоят плътно до Борусия Дортмунд, който е лидер в класирането. 

Щутгарт, от своя страна, се бори за оставането си в първия ешелон на германския футбол. "Швабите" имат на сметката си едва 38 точки, а евентуален лош резултат поставя отбора под риск да влезе в зоната на изпадащите, която е само на три пункта разстояние. Въпреки всичко, тимът се представя на ниво в турнира за Купата на Германия, където му предстои четвъртъфинал срещу Нюрнберг.

В исторически план двата тима имат изиграни 50 мача помежду си. 9 от тях завършват положително за Щутгарт, 6 наравно, а 35 от двубоите Байерн печели. Последният такъв през септември завърши при голово равенство 2:2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички