Байерн (Мюнхен) - Манчестър Сити


Байерн (Мюнхен) - Манчестър Сити
Снимка: Getty Images/Guliver

3035 0

Това е сложен за прогнозиране мач, в който може да се случи всичко и да завърши по всякакъв начин. Преди година двата отбора отново бяха в една група. Първият мач в Англия завърши 1:3 в полза на баварците, а другият приключи при резултат 2:3 за "гражданите".

Не е тайна за никого, че тези два отбора са едни от фаворитите за спечелване на Шампионска лига този сезон. Все пак най-добрите години на това поколение мюнхенски играчи сякаш отмина. Основния сигнал за това можем да търсим в катастрофално загубения полуфинал от (Реал Мадрид) с общ резултат 0:5 през миналия сезон. Тогава защитата на баварците не успя да се справи със скороста на "галактикос" в атака.

Манчестър Сити също притежава много бързина в нападение. Днес, тя ще бъде водена от талисмана и голмайстор на клуба Серхио Агуеро, а около него ще кръжат Силва, Навас и Насри. Стабилност в полузащитата ще се осигурява отпочиналият Яя Туре.

Липсващите в стартовата единайсеторка за домакините са много и това със сигурност ще се отрази на играта им. Робен е под въпрос, а сигурни отсъстващи са Бадщубер, Швайнщайгер и Алаба. Левандовски ще води атаката на баварците, а Мюлер и Гьотце ще са зад гърба му.

Трябва да се отбележи, че множеството германски национали в състава на Байерн все още не са готови на 100%. Както физически, така и психически. С оглед на злощастните си участи досега в групите на Шампионската лига, Манчестър Сити ще са пределно мотивирани да покажат класата си извън родната сцена. Тази вечер е идеалният момент да направят заявка за това като не загубят от засега противоречивия Байерн Мюнхен. Все пак в германския тим има много класа и за това е по-добре да е доверите на залог за по-малко голове в срещата.

Прогноза: Байерн (Мюнхен) - Манчестър Сити под 2.5 гола (коеф 1.8)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички