Байерн Мюнхен би РБ Лайпциг в дербито на кръга от Бундеслигата и доближи 9-ата поредна титла


Байерн Мюнхен би РБ Лайпциг в дербито на кръга от Бундеслигата и доближи 9-ата поредна титла
Снимка: Getty Images/Guliver

3408 0

Байерн Мюнхен направи огромна стъпка към 9-а поредна титла от немската Бундеслига, след като спечели с минималното 1:0 срещу директния си конкурент РБ Лайпциг, който вече изостава на 7 точки от баварците и изглежда много, много трудно да ги навакса.

В отсъствието на голямата звезда на Байерн Мюнхен - Роберт Левандовски, головата мощ на тима пострада сериозно. Гостите не създадоха толкова положения, колкото по принцип, но все пак се добраха до безценния успех. В герой се превърна Леон Горецка, който се възползва от асистенция на Томас Мюлер.

Победата идва само дни преди първия четвъртфинален мач срещу ПСЖ в Шампионска лига (07.04, сряда), който ще е повторение на финала в турнира от последната кампания. Следващият съперник за играчите на Ханзи

СЪСТАВИ

РБ Лайпциг: Гулашчи, Орбан, Упамекано, Сабитцер, Хайдара, Форсберг, Адамс, Клощерман, Нкунку, Мукиеле, Олмо

Байерн Мюнхен: Нойер, Алаба, Зюле, Павар, Ернандес, Кимих, Горецка, Сане, Куман, Мюлер, Чупо-Мотинг

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В първия четвърт час от срещата двата отбора бяха равностойни, като дори домакините владееха с малко повече топката от именития си съперник. Въпреки това, до чисти голове положения не се стигна, като баварците дори нямаха направен опит за изстрел.

38' - 0:1! Мюлер получи топката в наказателното поле и комбинира с влизащия на скорост Леон Горецка, който без да се бави директно стреля и не остави шансове на противниковия страж.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В първата половина от втората част домакините бяха много по-активни и създадоха доста на брой положения пред вратата на Байерн, който дори не стигна до удар в този период. Въпреки това, авансът за баварците се запази.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Един срещу друг се изправят първите два тима във временното класиране в елита на Германия. Баварците са се устремили към поредна титла, а най-големият им конкурент през този сезон е именно РБ Лайпциг. Преди срещата шампионите имат преднина от 4 точки.

Евентуален успех за РБ Лайпциг определено ще върне интригата в първенството, тъй като би го доближил на едва точка от Байерн. Ханзи Флик понесе голям удар през паузата, тъй като научи, че няма да може да разчита на своята голяма звезда Роберт Левандовски за няколко много важни двубоя, като един от тях е именно днешният.

Баварците трябва да са с едно на ум и заради предстоящият четвъртфинален сблъсък с ПСЖ в Шампионска лига, като това е повторение на финала от последния сезон (двата мача са на 7 и 13 април).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички