Байер (Леверкузен) смля Копенхаген и се класира за групите на Шампионската лига


Байер (Леверкузен) смля Копенхаген и се класира за групите на Шампионската лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1393 0

Байер (Леверкузен) не даде никакъв шанс на Копенхаген и се класира за групите на Шампионската лига. "Аспирините" разпиляха датския тим с 4:0 и с общ резултат 7:2 намериха място между 32-та най-силни отбора в Европа. Два гола отбеляза Щефан Кислинг, а по веднъж се разписаха Сон Хюн-Мин и Хакан Чалханоолу.

Само две минути след началото на двубоя "аспирините" откриха резултата. Кислинг подаде страхотен пас към Сон Хюн-Мин и кореецът без забавяне вкара топката във вратата. Този гол внесе смут в играта на гостите и не след дълго те получиха ново попадение. Този път точен беше новото попълнение Хакан Чалханоолу. Той изпълни фаул, при който топката рикошира в ръката на Дани Аманкваа и не остави шансове на вратаря Стефан Андерсен.

Тридесет минути по-късно Аманкваа отново се превърна в грешник за ФК Копенхаген. Той фаулирай Тим Йедвай в наказатленото поле и реферът отсъди дузпа. От бялата точка Лислинг не сбърка и направи резултата 3:0.

След почивката домакините намалиха оборотите и се забавляваха на терена. В 49-ата минута Юсен Туту от гостите нацели гредата, но в 65-ата неговите съотборници в защита изпуснаха Кислинг след пас на Гонсалдо Кастро и таранът на Байер вкара четвърти гол.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички