Аржентина отмъсти на германски резерви за загубения финал в Рио


Аржентина отмъсти на германски резерви за загубения финал в Рио

1575 0

Аржентина си отмъсти на германски резерви за загубения финал на световното първенство в Рио де Жанейро преди по-малко от два месеца. "Гаучосите" спечелиха с 4:2 приятелския мач срещу Бундестима в Дюселдорф. От шампионския състав, с който селекцията на Йоги Льов спечели световната титла на Мондиала в Бразилия, обаче на терена в контролата бяха само трима - Мануел Нойер, Тони Кроос и Андре Шюрле. Головете за Аржентина вкараха Серхио Агуеро в 21-ата минута, Ерик Ламела в 40-ата, Федерико Фернандес в 47-ата и Анхел ди Мария в 51-ата. За домакините се разписаха Андре Шюрле в 52-ата и Марио Гьотце в 78-ата минута.

В този приятелски мач селекционерът на Германия Йоги Льов реши да изпробва нови футболисти в Бундестима. Тата Мартино пък направи дебюта си начело на "гаучосите" с ядрото от футболисти, които представиха отбора на световното първенство - Ромеро, Демикелис, Сабалета, Рохо, Масчерано, Биглиа, Перес. Само звездата Лео Меси отсъстваше заради контузия. Новото попълнение на Манчестър Юнайтед Анхел ди Мария обаче беше перфектен.

Преди началото на срещата голмайсторът за всички времена на германския национален отбор и на световни финали - Мирослав Клозе, получи специален плакет за успехите си. Със същото беше награден и Филип Лам, който пък след Мондиал 2014 се отказа от Маншафта.

Последната загуба на Германия от Аржентина в Германия беше на 15 август 2012 година. Отново в приятелска среща "гаучосите" победиха с 3:1 на "Комерцбанк арена". Тогава Анхел ди Мария също се разписа. Вече четири поредни мача Аржентина няма поражение на германска земя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички