Високомерие отдалечи още повече Байерн от челото в Германия


Високомерие отдалечи още повече Байерн от челото в Германия
Снимка: Guliver/GettyImages

1408 0

Хегемонът в Германия Байерн Мюнхен демонстрира, че все още е много далеч от отпимална форма, но пък показа и прекалена доза високомерие, което коства допълнително изоставане на гранда от челото в класирането. Баварците пропиляха аванс от 3:1 срещу борещия се за оцеляване Дюселфорф и двата тима завършиха 3:3 в мач от 12-ия кръг на Първа Бундеслига.

Само в рамките на 2 минути домакините поведоха с отлични попадения на Суле и Томас Мюлер, които дадоха комфортен аванс на Байерн. Точно преди края на първото полувреме обаче Лукебакио беше изпуснат от защитата на Байерн и останал сам срещу Нойер реализира за 2:1.

В 58' Мюлер вкара втория си гол в мача, с което даде достатъчна преднина, каквато Байерн рядко изпуска. Не и в този мач обаче, след като в 77' Лукебакио отново остана сам срещу Нойер, този път на скорост, и не сбърка - 3:2.

В добавеното време Байерн допусна идентичен гол. При спор в средата на терена Хенингс успя да прати топката напред, а Лукебакио за втори пореден път изпревари Суле и вкара между краката на Мануел Нойер - 3:3.

Байерн остава извън топ 4 с актив от едва 21 точки - 9 по-малко от Борусия Дотмунд, който води убедително и пред втория Айнтрахт Франфурт.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички