От Байерн обявиха основната причина за сензационната сделка с Барселона


От Байерн обявиха основната причина за сензационната сделка с Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

4548 0

Извършеният за около 48 часа трансфер на Артуро Видал в Барселона изненада всички специалисти, журналисти и фенове, които изобщо не очакваха чилиецът да се озове на "Камп Ноу". Халфът се превърна в един от лидерите на "Алианц Арена" и феновете протестираха срещу неговата продажба.

Новият треньор на тима - Нико Ковач, обаче обясни причините за неговото напускане, а основната е фактът, че Видал е южноамериканец и офертата от Барселона е повлияла на желанието му да остане в Байерн.

"Когато един южноаамериканец получи предложение от испански клуб, е нормално да мисли за трансфер. Решихме да му го позволим. В Байерн имаме 22, след напускането на Артуро 21 играчи от световна класа", обясни Ковач. 

Видал премина в Байерн от Ювентус срещу 37.5 милиона евро, като футболистът беше с ключова роля и при тримата треньори, които го ръководиха - Хосеп Гуардиола, Карло Анчелоти и Юп Хайнкес. Той премина в Барселона срещу 18 милиона евро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички