Настоящият сезон на Левандовки е по-добър от който и да е такъв на Меси или Роналдо


Настоящият сезон на Левандовки е по-добър от който и да е такъв на Меси или Роналдо
Снимка: Getty Images/Guliver

14030 0

Нападателят на Байерн Мюнхен Робърт Левандовски продължава да чупи рекорди по европейските терени. Във вторник вечер полякът реализира 4 гола за 14 минути в гостуването на „баварците“ на Цървена Звезда в Сърбия. По този начин Лева вече има 26 гола в едва 17 мача до момента през сезона. Въпреки че е на 31 години, през настоящата кампания полският нападател вкарва гол на всеки 57 минути, в които е на терена.

Статистиката му за момента е зашеметяваща и съвсем нормално специалистите започнаха да го сравняват с двамата най-големи реализатори в модерния футбол – Лионел Меси и Кристиано Роналдо. Ако погледнем статистиката на аржентинеца в най-добрия му сезон (2012/13), ще видим, че той завършва кампанията с 54 гола в 43 мача. През въпросния сезон Меси е вкарвал средно по един гол на всеки 64 игрови минути. Най-добрата реализаторска кампания на Кристиано Роналдо пък е 2013/14. Тогава португалецът завърши с 48 гола в 41 мача на клубно ниво. Или иначе казано той е вкарвал гол на всеки 74 минути.

За момента реализаторските постижения на Левандовски през сезона са по-добри и от тези на Меси през сезон 2012/13 и от тези на Роналдо през следващата кампания. Разбира се, трябва да се има предвид, че е все още краят на ноември и до май месец много неща могат да се променят. Едно обаче е сигурно – ако продължава с това темпо, полякът несъмнено ще спечели Златната обувка на Европа за този сезон. А вижте кой е единственият тим, който Левандовски не е успял да накаже през този сезон.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички