Факти от Европа: Куп изненади и без три от топ отборите при най-резултатните дуети


Факти от Европа: Куп изненади и без три от топ отборите при най-резултатните дуети
Снимка: Guliver/GettyImages

4919 0

Първата част от сезона за топ отборите на Европа вече е в историята. С изключение на Висшата лига и Лига 1, първенствата все още нямат отчетлив лидер, който да превъзхожда с много останалите претенденти. Нападателите винаги имат решаваща роля за представянето на даден клуб. Вижте кои са трите най-резултатните атакуващи дуети до този момент:

1. Робърт Левандовски и Серж Гнабри - 41 гола и 10 асистенции.

Байерн Мюнхен има слаб сезон до този момент, но полският голмайстор на тима се представя на страхотно ниво, като е реализирал цели 30 попадения във всички турнири. Баварците са на 3-ото място във временното класиране зад първия Лайпциг и втория Борусия Мьонхенгладбах.

2. Килиан Мбапе и Мауро Икарди - 38 гола и 15 асистенции.

Аржентинецът се вписа перфектно в отбора на ПСЖ, след като премина във Франция под наем от Интер. Доброто му представяне измести Единсон Кавани и в момента Икарди, в комбинация с Мбапе, образува второто най-резултатно дуо в Европа до този момент. Въпреки това, лидер при голмайсторите във Франция е Бен Йедер.

3. Рахим Стърлинг и Серхио Агуеро - 38 гола и 9 асистенции.

Шампионът Манчестър Сити изостава сериозно от Ливърпул - с цели 14 точки, като дори са и с мач повече. Любопитен факт обаче е, че "гражданите" са вкарали най-много попадения в Англия през този сезон - цели 62. Като прибавим и резултатността на тима и в Шампионска лига, и в останалите турнири, Манчестър Сити има едно от най-убийствените нападения, а лидери в него са Агуеро и Стърлинг.

Прави впечатление отсъствието в тройката на отбори Барселона, Реал Мадрид и Ливърпул, като "кралския клуб" дори не е в класацията. Каталунците се появяват на 6-ото място чрез мегазвездата Лионел Меси и Луис Суарес, които имат общо 30 гола и 20 асистенции. Пред тях са съответно Вернер и Сабицер (34 попадения и 17 асистенции) и Лукаку и Мартинес (33 гола и 7 асистенции).

Европейският и световен клубен шампион Ливърпул е чак 9-и и е представен от Садио Мане и Мохамед Салах, които са съумяли да се разпишат общо 29 пъти и да дадат 19 голови подавания. Пред тях са младите надежди на Юнайтед Маркъс Рашфорд и Мейсън Грийнууд (30 гола 9 асистенции) и дуото на Лацио - Имобиле и Кореа, които са със същите показатели като на играчите на "червените дяволи".

СЕДЕМ ЗВЕЗДИ, КОИТО СПЕШНО ТРЯБВА ДА СМЕНЯТ КЛУБА ПРЕЗ ЯНУАРИ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички