Йозил се оттегли от Бундестима заради "расизъм и неуважение"


Йозил се оттегли от Бундестима заради "расизъм и неуважение"
Снимка: Getty Images/Guliver

2406 0

Месут Йозил сложи край на кариерата си в националния отбор на Германия. Той обяви това свое решение в социалните мрежи и разкри какви са причините за него.

"Това решение е много тежко за мен, защото досега винаги съм давал всичко от себе си за отбора и съотборниците си. Но когато високопоставени членове на Германския футболен съюз се отнасят с мен по начина, по който го направиха, не уважават турските ми корени и ме превръщат в политическа пропаганда, просто не мога да продължа".

"Затова слагам точка. Футболът не трябва да дава поле на изява на такива неща и аз няма да стоя отстрани и да гледам. Расизмът не бива никога да бъде приеман и толериран", обяви Йозил в социалните мрежи.

До голямото напрежение между Йозил и Германския футболен съюз, както и феновете, се стигна след снимка на футболиста с турския президент Реджеп Еврдоган, докато отношенията между двете страни бяха обтегнати. След това и представянето му на Световното първенство в Русия бе под всякаква критика, което допринесе още повече за скандала.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички