Гладбах постигна обрат срещу Байерн и отдалечи баварците от титлата


Гладбах постигна обрат срещу Байерн и отдалечи баварците от титлата
Снимка: Getty Images/Guliver

1087 0

Отборът на Борусия Мьонхенгладбах постигна изключително важен и труден успех в битката за титлата в Германия, след като победи Байерн Мюнхен с 2:1 у дома в дербито от 14-ия кръг на Бундеслигата. По този начин запази лидерската си позиция в класирането. Гладбах остава на върха на класирането с 31 точки, докато Байерн се смъкна до шестата позиция в подреждането с 24 точки.

На "Борусия Парк" баварците тотално доминираха през първата част и отправиха над десет удара към противниковата врата, но така и не успяха да стигнат до гол след добри намеси на вратаря на домакините Ян Зомер. Гостите все пак излязоха напред четири минути след почивката, когато крилото Иван Перишич отправи силен удар от воле от границата на наказателното поле, с който Зомер не успя да се справи.

След това играчите на Байерн намалиха оборотите и бяха наказани за това, като левият бек на Гладбах Рами Бенсебайни изравни в 60-та минута с глава след центриране от корнер. Възпитаниците на Марко Розе продължиха да бъдат опасни на контраатака и успяха да се възползват от това в продължението на мача, когато Хави Мартинес извърши глупаво нарушение срещу Маркус Тюрам в наказателното поле, а реферът Марко Фриц отсъди дузпа и показа втори жълт картон на испанския футболист. Тежката отговорност от бялата точка се падна на Бенсебайни, а бранителят показа железни нерви и донесе успеха на своите с втория си гол в мача.В друг двубой от кръга Борусия Дортмунд постигна безпроблемна победа срещъ Фортуна Дюселдорф с 5:0 и отборът е трети с 26 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички