Германия загуби тежко от Холандия


Германия загуби тежко от Холандия
Снимка: Getty Images/Gulliver

2810 0

Германия записа тежко поражение с 3:0 от Холандия в Амстердам в двубой от Лигата на Нациите. Вирджил ван Дайк даде преднина на своя тим в 30-ата минута, Мемфис Депай удвои в 87-ата, а крайното 3:0 оформи Жоржиньо Вайналдум в добавеното време.

Първите минути бяха разузнавателни и за двата тима, които не създадоха нищо опасно. Първата ситуация дойде в 15' Тимо Вернер стреля от наказателното поле, но ударът му мина покрай вратата. В 18' Томас Мюлер нанесе мощен удар от движение от границата на наказателното поле. Яспер Силесен имаше ясна видимост и направи страхотно спасяване. Постепенно и холандците натиснаха и в 30' откриха резултата. Райън Бабел скочи високо, за да засече топката от ъгловия удар и опита да забоде добрия си удар с глава зад вратаря, но той срещна единствено напречната греда. Топката стигна до Ван Дайк, който не сгреши и се разписа за 1:0. В 37' и Вайналдум нанесе обещаващ удар, но встрани от лявата греда. Минута по-късно Мюлер бе непокрит в наказателното поле, но сантимтери го разделиха от гола.

Германия търсеше изравнително попадение от началото на втората част, като в 62' Лерой Сане демонстрира брилянтна индивидуална игра, влезе в наказателното поле и стреля. Обещаващият му опит беше обаче блокиран от един от защитниците. 3 минути след това отново Сане стреля от наказателното поле, но близо до врататат.

В 70' Юлиан Дракслер заби страхотно воле към целта от позиция в наказателното поле, но го прати на сантиметри над напречната греда. 6 минути по-късно дойде и първата опасност за домакините през втората част. Мемфис Депай влезе в наказателното поле и прати мощен удар, който обаче бе отразен от стража. В края на двубоя домакините нанесоха още два удара по съперника си. Първо в 87' Промес центрира към Мемфис Депай, който преодоля Мануел Нойер с брилянтен удар в долния ляв ъгъл. В добавеното време Жоржиньо Вайналдум завърши красивия си индивидуален рейд с превъзходен удар от вътрешността на наказателното поле за 3:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички