Дембеле остава отстранен от отбора на Борусия


Дембеле остава отстранен от отбора на Борусия
Снимка: Guliver/GettyImages

2158 0

Нападателят на Борусия Дортмунд Усман Дембеле остава отстранен от тима и няма да работи със своите съотборници до ново нареждане, обявиха от ръководството на немския клуб.

20-годишният французин бе изваден от първия тим на 10 август заради отсъствие от тренировка без уважителна причина. Преди това Дембеле призова ръководителите на клуба да го продадат на Барселона, но му бе отвърнато с отказ. Вчера футболистът не взе участие в двубоя за Купата на Германия срещу Рилазинген-Арлен (4:0).

"Сега нашето внимание е съсредоточено в подготовката за стартовия мач от Бундеслигата с Волфсбург. Осман Дембеле има възможност да тренира индивидуално извън групата", заяви спортният директор Михаел Цорк, цитиран от сайта на клуба. Вчера наставникът на Борусия Петер Бош каза, че Дембеле най-късно до днес трябва да уведоми ръководството за окончателното си решение. Барселона му предлага петгодишен контракт с възнаграждение от 10 млн. евро на сезон. След като първото предложение на Барса не бе прието, испанците подобриха офертата и са готови да дадат 90 млн. евро за 20-годишния футболист плюс още 40 млн. като бонуси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички