Борусия Дортмунд - "кралят на козовете"


Борусия Дортмунд - "кралят на козовете"
Снимка: Gulliver/GettyImages

1451 0

Немският колос Борусия Дортмунд играе на висота през настоящия сезон, а голямата тайна зад успеха на "жълто-черните" се крие... на резервната скамейка. Лидерите в Бундеслигата са регистрирали повече попадения дело на резерви от всеки един друг отбор в Европа.

Нещо повече - те са вкарали поне 10 попадения повече от останалите отбори в петте топ първенства на Европа благодарение на своите "златни" резерви. Дортмунд имат на сметката си цели 18 гола, отбелязани от футболисти, които са влезли в игра след първия съдийски сигнал.

Именно широчината в тима на Борусия е една от основните причини за успехите им през настоящата кампания. Снощи Дортмунд надигра Байерн, като стигна до пълен обрат (3:2) благодарение на Пако Алкасер, който влезе като резерва в 59'.

Дортмундци са единственият отбор, който е без поражение от началото на сезона, като водят със седем точки на баварците в първенството. Междувременно, днес предстоят още два големи сблъсъка на Стария континент - Манчестър Сити срещу Манчестър Юнайтед и Милан срещу Ювентус.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички