Битката продължава: Байерн Мюнхен направи куп пропуски и не успя да победи третия в Германия


Битката продължава: Байерн Мюнхен направи куп пропуски и не успя да победи третия в Германия
Снимка: Getty Images/Guliver

1863 0

Отборът на Байерн Мюнхен не успя да победи РБ Лайпциг като гост в среща от 33-я кръг на немската Бундеслига и по този начин да спечели титлата в страната кръг преди края. Срещата завърши при резултат 0:0, което е добре дошла новина за преследвача Борусия Дортмунд.

След поделените точки шампионът на Германия остава лидер със 75 точки. Те обаче имат само две аванс пред "жълто-черните", а до края на първенството остава един кръг. Тимът на РБ Лайпциг пък е трети с 65 пункта.

В хода на цялата среща момчетата на Нико Ковач бяха по-добрите на терена. През първата част Серж Гнабри на два пъти се озова в отлична позиция, за да открие резултата. В 29' той стреля опасно, като същото направи и 6' преди почивката, но и в двата случая Петер Гулакси показа страхотен рефлекс, за да не позволи топката да влезе във вратата му.

И второто полувреме премина под диктовката на баварците. Давид Алаба имаше добър шанс 4' след подновяването на играта, но отново Гулакси бе на правилната позиция. В 50' Леон Горецка успя да се разпише, но секунди по-късно Мануел Граф отмени попадението, след като разгледа ситуацията на ВАР и видя засада при атаката на шампионите. Последното добро положение в срещата пък бе за Франк Рибери. В 83' френският футболист бе оставен да стреля около дузпата, но пак вратарят на РБ Лайпциг показа класа и опази точката за своя тим.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички