Байерн Мюнхен взима Хамес за постоянно


Байерн Мюнхен взима Хамес за постоянно
Снимка: Guliver/GettyImages

2157 0

Отборът на Байерн Мюнхен ще закупи за постоянно до края на годината в редиците си полузащитника на Реал Мадрид Хамес Родригес. Футболистът се присъедини към баварците миналото лято под наем за срок от две години на стойност 10 млн. евро, а преди това изкара периоди в Порто и Монако. Според "Marca“, които цитират "Bild”, Родригес ще подпише с германския клуб за постоянно до края на настоящия сезон.

В своя първи сезон 27-годишният колумбиец отбеляза осем попадения в 40 мача. От началото на настоящата кампания в Бундеслигата той вече се разписа на два пъти, въпреки че започна като титуляр само в една среща. Байерн завърши наравно 1:1 с Аугсбург у дома в мач от междинния пети кръг, но въпреки това продължава да бъде лидер във временното класиране с две точки преднина пред Борусия Дортмунд и Вердер Бремен. Следващият съперник на тима в първенството е Херта Берлин.

Хамес бе купен на "Сантяго Бернабеу" след Световното първенство в Бразилия, когато бе едва на 23 години. Там обаче той по-скоро изгуби три години от кариерата си, след кат взе участие в едва 77 срещи на клуба. През миналото лято той премина в Байерн, където нещата също не се развиват толкова цветущо за 27-годишния колумбиец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички