Байерн Мюнхен не изпусна шанса си и се доближи до Борусия


Байерн Мюнхен не изпусна шанса си и се доближи до Борусия
Снимка: Guliver/GettyImages

2114 0

Байерн Мюнхен се оказа големият печеливш този уикенд в Бундеслигата, след като се превърна в единствения тим от топ 5, осигурил си победа.  Баварците нямаха особени проблеми срещу Шалке 04 на “Алианц Арена” и се наложиха с 3:1. Роберт Левандовски и Серж Гнабри отбелязаха по веднъж за домакините, а автогол си вкара защитникът на гостите Джефри Брума. Така отборът съкрати на 5 точки разликата между двата тима в битката за титлата в Германия.

Срещата започна кошмарно за Шалке. В 12' Джефри Брума си вкара автогол. Хамес изведе Левандовски сам срещу вратаря и в опита си да го блокира Брума ритна топката в собствената си врата. В 25' Уестън МакКени демонстрира страхотен поглед върху играта, намирайки Ахмед Кутучу в наказателното поле, а неговият удар от движение попадна във вратата.

Две минути по-късно баварците отново излязоха напред в резултата. Хамес Родригес сервира топката на Роберт Левандовски в наказателното поле и той я завъртя в лявата страна на мрежата зад Ралф Фарман. В началото на втората част Шалке изпусна няколко чисти положения, а Байерн наказа техните пропуски. В 57' Серж Набри намери пространство в наказателното поле и отбеляза с поразяващ удар ниско в левия ъгъл. След това попадение устремът на гостите спря и не паднаха повече попадения.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички