Байерн (Мюнхен) официално привлече световен шампион и счупи трансферния си рекорд


Байерн (Мюнхен) официално привлече световен шампион и счупи трансферния си рекорд
Снимка: Getty Images/Guliver

2480 0

Отборът на Байерн Мюнхен официално обяви трансфера на защитника на Атлетико Мадрид Люка Ернандес. Баварците ще платят 80 милиона евро на испанския клуб за техния бранител, който подписва договор с шампионите на Германия до лятото на 2024-та година. Германският шампион заяви, че френският национал се присъедини към редиците му от 1 юли 2019 година.

Макар и да не е потвърдено от клуба, трансферът е рекорден за баварците, които ще платят за него 80 милиона евро, колкото е освобождаващата клауза в неговия договор."Щастлив съм, че успяхме да привлечем един от най-добрите защитници в света, който е и световен шампион. Люка може да играе както в центъра на защитата, така и на левия бек. Той ще продължи традицията на невероятните френски играчи, които са играли в нашия отбор", коментира спортният директор на Байерн Хасан Салихамиджич.

Самият Ернандес изрази радостта си от реализирания трансфер. "Днес е много важен ден в моята кариера. Байерн е един от най-добрите отбори в Европа и света. Горд съм, че ще мога да се боря за всички трофеи с отбора на Байерн. Искам да благодаря на всички в Атлетико - треньора, треньорския щаб, съотборниците и феновете за тези прекрасни 12 години. Атлетико винаги ще остане част от мен. Сега съм щастлив, че правя следващата стъпка с трансфера си в Байерн", сподели френският национал.

Байерн планира сериозно подновяване в състава си, за което ще бъдат привлечени няколко нови класни футболисти. Повече по темата четете в този материал на SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички