Байерн (Мюнхен) има три трансферни цели, с които да започне революцията по състава си


Байерн (Мюнхен) има три трансферни цели, с които да започне революцията по състава си
Снимка: Getty Images/Guliver

6418 0

В продължение на месеци от Байерн (Мюнхен) демонстрират своята категоричност, че ще са сред най-дейните клубове на трансферния пазар през това лято. Баварците искат да освежават вече остаряващия си състав, а също така и намерят достойни заместници на напускащите.

Шампионът на Германия вече се сбогува с Ариен Робен, Франк Рибери и Рафиня, които в проъдлжение на дълги години бяха неизменна част от отбора. Първото нещо, което клубът стори е да подсили защитната линия, привличайки Бенжамен Павар и Люка Ернандес общо за сумата от 115 млн. евро.

Сега за Байерн остава да се съсредоточи в халфовата линия и атакуващата. Една от четирите топ цели на клуба се смята, че вече е отпаднала. Става въпрос за Анте Ребич, като от баварския клуб вече са си променили мнението и не смятат, че играчът на Айнтрахт е на нивото, което се изисква за немския хегемон, твърди Kicker. Нападателят, който не спира да впечатлява е Тимо Вернер. Той ще има шанс да се докаже още повече, като се изправи срещу Байерн на финала за Купата на Германия. От клуба са готови да стартират веднага след срещата преговори с Лайпциг, макар да са наясно, че той няма да излезе никак евтино.

Поглеждайки към играчите, които може да заменят напускащите Робен и Рибери, то се откроява името на Лерой Сане. Смята се, че играчът няма да има ключова роля в проекта на Хосеп Гуардиола и от Байерн дори вече са говорили със семейството на Сане. Докато за предните две имена е много възможно сделките да станат факт, то не така са нещата с младия халф на Атлетико (Мадрид) - Родриго. Той е в напреднали разговори с Манчестър Сити, а като опция е да остане и при "дюшекчиите". Нико Ковач и ръководството на баварците обаче се надяват, че неговият сънародник - Люка Ернандес, може да го убеди и да си промени мнението. Клаузата му освобождаване е 70 млн. евро и тя няма да натежи особено на клуба.

Не са и малко спекулациите, че Байерн може да се раздели с Нико Ковач и дори сериозно се оглежда за нов треньор - ето между кои се смята, че избира клубът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички