3 години по-късно: Зинедин Зидан е на крачка от договор с Байерн Мюнхен?


3 години по-късно: Зинедин Зидан е на крачка от договор с Байерн Мюнхен?
Снимка: Guliver/GettyImages

2903 0

51-годишният Зинедин Зидан е на крачка от това да стане старши треньор на Байерн Мюнхен от следващия сезон 2024/25, твърди "Mundo Deportivo".

По-рано днес, 19-и април, стана ясно, че Юлиан Нагелсман ще продължи да бъде начело на националния отбор на Германия, а наскоро и Шаби Алонсо бе заявил, че остава в Байер Леверкузен.

Така, след като двама от фаворитите за наследник на Томас Тухел отпаднаха, на преден план излезе легендарният французин, който е в почивка от лятото на 2021-ва година насам (след повторния му престой в Реал Мадрид).

Зидан е близо до Байерн Мюнхен?

Според изданието, което се позовава на информация от запознати с преговорите, договорката между двете страни вече е постигната, макар че Зизу все още не е сложил подписа си под споразумение.

Допълва се още, че Зидан ще настоява съставът на баварците да бъде подсилен през летния трансферен прозорец, особено в защита.

Зинедин Зидан

Иначе, клуб като Байерн покрива всички изисквания на световния шампион от Мондиал 98 - величие, стабилност в среден и дългосрочен план и възможност за преследване на всички трофеи.

*Като наставник на първи отбор Зинедин Зидан има опит само с Реал Мадрид - общо 263 мача във всички турнири (174 победи, 53 равенства и 36 загуби). С Кралския клуб той спечели почти всичко възможно - 2 титли от Ла Лига, 3 Шампионски лиги, 2 Суперкупи на Испания, 2 Суперкупи на УЕФА и 2 Световни клубни първенства.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Кой друг? Зинедин Зидан с важна роля преди старта на Олимпийските игри в Париж!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички