28-годишен стана треньор в Бундеслигата


28-годишен стана треньор в Бундеслигата
Снимка: Getty Images/Guliver

864 0

Юлиан Нагелсман стана най-младият треньор в 53-годишната история на Бундеслигата. 28-годишният германец бе назначен начело на “Хофенхайм”, наследявайки Хууб Стевенс. 62-годишният холандец напусна заради проблеми със сърдечния ритъм, които налагат да се подложи на операция.

На Нагелсман точно предстои да се яви на изпит за лиценз “Про” в Кьолнската школа.

До момента той е работил в школата на “Хофенхайм”. През октомври даде съгласието си да поеме първия отбор от юли. Оставката на Стевенс стана причина Нагелсман да поеме работата по-скоро. Първата задача в треньорската кариера на младока е повече от трудна. Нагелсман поема “Хофенхайм” на предпоследното 17-о място с мисията да го спаси от изпадане.

“Юлиан пое на раменете си отговорността да се борим заедно за оцеляването. Надяваме се, че тази промяна ще вдъхне нови сили на отбора”, коментира спортният директор Александер Розен. През сезон 2012/2013 Нагелсман бе помощник-треньор на първия тим, а през 2014-а спечели титлата на Германия за юноши младша възраст. ГФС разреши на “Хофенхайм” да подпише с него, въпреки че все още официално няма лиценз, пише "24 часа".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички