10 от Байерн разкъсаха Щутгарт след шоу на Левандовски


10 от Байерн разкъсаха Щутгарт след шоу на Левандовски
Снимка: Getty Images/Guliver

1714 0

Байерн Мюнхен игра повече от 80 минути с човек по-малко, но разби с 4:0 гостуващия в Бавария отбор на Щутгарт в мач от 26-ия кръг на Бундеслигата. Алфонсо Дейвис бе изгонен в 12-ата минута, но хеттрик на Роберт Левандовски през първата част (17, 23, 39), както и гол на Серж Гнабри даде чудесен аванс за мюнхенци.

Успехът остави Байерн на върха, като тимът вече е с 61 точки, четири пред РБ Лайпциг. Щутгарт, от своя страна, остава осми с 36 точки и е в борбата за местата за участие в Лига Европа.

След само 12 минути игра Алфонсо Дейвис от Байерн бе директно изгонен след фаул срещу Ендо. След преразглеждането на ВАР реферът коригира първоначално показани жълт картон и Дейвис пое към съблекалните.

Това не сломи баварците, които в 17-ата минута откриха резултата в Мюнхен. След центриране от ъглов удар кълбото бе изчистено от отбраната на "швабите". След това обаче тя попадна в Лерой Сане, който видя на левия фланг Серж Гнабри. Крилото върна топката в наказателното поле, където на първа греда Роберт Левандовски успя да засече във вратата на Кобел - 1:0.

Пет по-късно пък баварците удвоиха резултата в своя полза след стойностно нападение. Сане изведе Гнабри в половината на "швабите", а той намери Мюлер. Бившият германски национал направи двойно подаване със Сане, който пък върна за Гнабри, а крилото отправи мощен удар наамери долния ляв ъгъл на Кобер за 2:0.

Шампионите не сряха дотук и след по-малко от 60 секунди резултатът вече беше 3:0. Сане изведе отдясно Мюлер, който напредна и центрира в наказателното поле. Там Левандовски се вклини между двамата централни бранители и с чудесен удар с глава реалзира.

До края на полувремето Байерн вкара и четвърти гол в 39-ата минута. Сане проби отдсно и пусна пас към наказателното поле за Леон Горецка, а Валдемир Антон пресече, но не успя да изчисти, което позволи на Левансовски да му отнеме топката и останал сам срещу Кобер оформи своя хеттрик и 4:0.

Втората част започна в доста по-спокойно темпо, като гостите владееха по-често топката, но до реални опасности не се стигаше. В 52-ата минута Никлас Зюле проби към наказателното поле и шутира, но над вратата. 

В следващата атака Байерн можеше да вкара нов гол, като Бенжамен Павар центрира отдясно в наказателното поле, където на далечната греда Левандовски стреля, но над гредата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички