Защита пропиля Сент Етиен срещу Нант


Защита пропиля Сент Етиен срещу Нант
Снимка: getty images/guliver

1032 0

Нант надви Сент Етиен с 2:1 в мач от 20-ия кръг на френската  Лига 1.  „Зелените”  продължават с колебливото си представяне в местното първенство и вече в трети пореден мач не могат да намерят пътя към успеха. Днешната  среща остави много въпросителни за старши треньора Кристоф Галтие след необясними грешки на избраниците му в отбрана. Първата част обаче гостите наложиха натиск и бяха по-добрия отбор на терена. Нападателят на гостите Нолан Ру откри резултата в 14-ата минута след точно изпълнена дузпа– 0:1. Последваха опасни атаки към вратата на Реми Риу, но до втори гол не се стигна.

При първия удобен момент Нант успя да атакува мощно противника си и изравнителното попадение падна в 29-ата минута чрез Йоан Одел, който се оказа най-съобразителен в наказателното поле на Сент Етиен и след поредица от комични действия на защитата на гостите  изравни резултата на „Ла Божоар”.

През второто полувреме „канарчетата” доминираха изцяло над гостуващия тим, а след втора фрапантна грешка на защитата на Сент Етиен в 77-ата минута, Колбейн Сигтурсон бе изведен очи в очи срещу Щефан Руфие и направи обрата в провинция „Бретан” пълен.

С успеха си Нант развали негативната си серия от седем поредни мача без успех във френската първа дивизия и вече е на 11-а позиция с актив от 27 точки.  Сент Етиен пък е седми с два пункта повече. В следващия кръг „зелените” приемат Лион на „Жофроа Гишар”, докато Нант гостува на намиращия се в кошмарна форма Гинган.

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички