Забъркаха европейски колос в грозна клюка, свързана с трагедията на Чапекоензе


Забъркаха европейски колос в грозна клюка, свързана с трагедията на Чапекоензе

2557 0

Френският гранд ПСЖ се включи в помощната кампания за бразилския Чапекоензе, след като собствениците на тима са решили да дарят 40 милиона евро на преживелия жестока трагедия клуб. Тази информация беше бързо разпространена в световните агенции, но се оказа невярна

Както е до болка известно, тази нощ самолет, превозвал бразилския отбор, се е разбил при захождане за кацане в колумбийския град Медеийн.

До момента жертвите са 76, а бъдещето на клуба е под сериозна въпросителна след като загинаха толкова много от футболистите на тима. Подкрепата към Чапекоензе идва от всяка точка на света, а слухът сочеше, че ПСЖ е изпратил писмо до УЕФА, уведомявайки централата за това действие.

"Паризиен" обаче се свърза с ръководството на клуба, което категорично е отрекло информация.

Иначе по-рано днес Атлетико Насионал - съперник на бразилския тим във финала на Копа Судамерикана, предложи Чапекоензе да бъде обявен за служебен шампион. Бразилският гранд Коринтиас пък ще внесе предложение отборът да не може да изпадне от бразилския елит в следващитет поне 3 сезона. Бенфика и редица клубове пък предложиха играчи на клуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички