За да не получи наказание, ПСЖ трябва да продаде играчи за 70 милиона евро


За да не получи наказание, ПСЖ трябва да продаде играчи за 70 милиона евро
Снимка: Getty Images/Gulliver

2220 0

Комисията за финансов феърплей към УЕФА не е открила нарушения на правилата по отношение на трансферите, които бяха осъществени от ПСЖ през лятото на 2018 година. Както е известно, тогава бяха привлечени Неймар и Килиан Мбапе.

Според информация на "Екип", парижани не са действали в разрез с правилата за финансов феърплей, но трябва да продадат играчи на обща стойност 70 милиона евро до края на юни 2018 година. По този начин ПСЖ ще влезе в параметрите на финансовия феърплей.

В информацията обаче не се споменава дали влиза и трансферът на Килиан Мбапе. Както е известно, той беше взет под наем за един сезон със задължителна клауза за откупуване на стойност 180 милиона евро. Тя по всяка вероятност не влиза в разследването, тъй като сумата ще бъда преведена през идното лято.

Очаква се ПСЖ да продаде в близките дни Лукас Моура, а до края на юни да вземе решение коя от другите скъпи звезди в тима може да бъде продаден, за да се достигне сумата от 70 милиона евро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички