Вместо тризъбеца, халф прати ПСЖ на върха


Вместо тризъбеца, халф прати ПСЖ на върха

1971 0

Пари Сен Жермен се върна на жадувания връх в класирането в Лига 1, след като се разправи с Тулуза в 26-ия кръг на първенството у дома. Дали са там за малко, или ще останат по-дълго, това ще реши изходът от двубоя между Лион и Нант утре вечер. Столичани надделяха с 3:1, като работата, която се очакваше да свърши триото в атака - Кавани, Ибрахимович, Лавеци, я свърши халфът Адриен Рабио, който се разписа на два пъти. Тулуза върна едно попадение в средата на мача, но Тиаго Силва сложи край на спора в 74-ата минута.

Все пак първото попадение в мача бе в резултат на колективна акция. В 27-ата минута Пасторе нахлу отдясно, Ибрахимович го подкрепи и чукна с пета към Рабио, който от границата на наказателното поле препарира стража на Тулуза - 1:0.

ПСЖ натисна, но в рамките на 2 минути се размина с два гола - между 31-ата и 32-ата минута. Повече голове парижани не успяха да отбележат до почивката.

В началото на втората част отново Рабио покачи на 2:0 за ПСЖ, след като получи подаване от Пасторе. След 3 минути обаче 17-ият в класирането върна интригата в мача, след статично положение. Точен с глава беше Бен Йедер.

Възпитаниците на Лоран Блан натиснаха сериозно съперника и така стигнаха до 3-ия гол във вратата на гостите. В 74-ата минута Тиаго Силва с мощен удар с глава оформи крайното 3:1.

Така ПСЖ е временен лидер с 52 точки, но и с мач повече от Лион и Марсилия, а Тулуза остана 17-и с 28 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички