Вияш-Боаш към журналист, критикувал тима му: Ако те пипна...


Вияш-Боаш към журналист, критикувал тима му: Ако те пипна...
Снимка: Getty Images/Guliver

827 0

Треньорът на Олимпик Марсилия Андре Вияш-Боаш попадна в неприятна ситуация. Той заплаши журналист, който критикува тима му, при това го направи публично. Това се случи на пресконференцията след мача срещу Рен в Лига 1. Атакуваният журналист работи за вестник La Provence и провинението му бе, че критикува представянето на тима в Шампионска лига.

"Благодаря. Продължавайте да пишете по този начин и аз ще ви хвана. Ако имам възможност да ви хвана поне веднъж... Продължавайте в същия дух", заяви португалският треньор. По-късно потърпевшият е споделил, че са последвали обиди на португалски и "сравнения с екскременти" към него.

Поведението на Вияш-Боаш беше осъдено от Съюза на спортните журналисти във Франция. "Решително осъждаме позицията на треньора. В продължение на осем дни словесните упреци на португалеца, недоволен от статията, взеха неприемлив обрат. В усилията си, наред с другите неща, да се борим с атаките срещу свободата на словото, ще следим отблизо развитието на тази ситуация", се казва в тяхно изявление, цитирано от L'Equipe.

Припомняме, че в груповата фаза на Шампионска лига Олимпик Марсилия зае последното място в група "С", след като спечели само 1 мач и загуби 5. Съперници на френския отбор бяха Манчестър Сити, Порто и Олимпиакос. А как звезда на Барселона атакува журналист преди 2 години припомнете си тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички