Ужасни новини за Неймар - ще бъде опериран и е аут за месеци


Ужасни новини за Неймар - ще бъде опериран и е аут за месеци
Снимка: Guliver/GettyImages

2699 0

В сряда сутрин от ПСЖ обявиха каква е контузията на голямата звезда на тима Неймар. Бразилецът е с изкълчен глезен, но травмата е усложнена от факта, че той има и пукната пета метатарзална костица. И това ще наложи операция, информира "Globoesporte".

Бразилският нападател е взел решение да се оперира, въпреки че първоначалните прогнози бяха, че той ще се възстановява едва 3-4 седмици. Трамвата обаче е сериозно, а желанието му глезенът да се възстанови напълно, за да може той да е пълноценен по време на Световното първенство по футбол в Русия, което започва през юни. Също така в дългосрочен план е по-добре да се възстанови напълно преди да се завърне на терена. 

Очаква се операцията да бъде извършена възможно най-скоро, а възстановителният период е минимум 2 месеца, ако не се получат усложнения. Това го поставя в деликатна ситуация дори за бразилския национален отбор, тъй като той ще има едва няколко мача, за да се подготви за Мондиал 2018.

Най-рано Неймар ще се завърне в игра в началото на май, като ще има два-три мача в Лига 1, в които ще може да възвърне част от оптималната си физическа форма. Потенциално ПСЖ може да има още два мача - финал в Шампионска лига и финал за Купата на Франция, но в най-комерсиалния клубен турнир са малко хората, които очакват парижани да преодолеят елиминационната фаза без голямата си звезда.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички