Три са жертвите от "Стад дьо Франс" (ВИДЕО)


Три са жертвите от "Стад дьо Франс" (ВИДЕО)

2859 0

Трима бяха убити след терористичния акт в Париж по време на контролната среща между националните отбори на Франция и Германия, играна на „Стад дьо Франс”, предава БГНЕС. Силите на реда съобщиха за три жертви вследствие на експлозии, по всяка вероятност причинени от гранати.

Експлозиите са избухнали при входа на сектор J и са убили трима души. Има и няколко ранени, се уточнява в съобщението. Според последни информации едната експлозия е била причинена от терорист камикадзе. Сред публиката е бил и президентът на Франция Франсоа Оланд, който спешно бе изведен от стадиона. Той събра кабинета на извънредно заседание в сградата на министерството на вътрешните работи. Самият двубой бе доигран, като Франция спечели с 2:0.

Освен инцидента на футболния стадион, на 6 различни места в Париж терористи откриха стрелба с автоматично оръжие. Най-малко 126 души са загинали, над 200 са ранени, а 80 от тях са в тежко състояние. 8 от атентаторите са убити, като 7 от тях се самовзривиха.

Сред атакуваните места са следните ресторанти и барове - La Belle équipe, Le Carillon, Le Petit Cambodge, пицарията La Casa Nostra. Терористите атакуваха и парижката концертна зала "Батаклан" и стреляха в тълпата хора, крещейки възхвали за аллах, съобщи очевидец, който успя да избяга от сградата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички