Страхотен Килиан Мбапе изведе ПСЖ до първи трофей в ерата "Луис Енрике" (ВИДЕО)


Страхотен Килиан Мбапе изведе ПСЖ до първи трофей в ерата "Луис Енрике" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4940 0

ПСЖ ликува със Суперкупата на Франция за 12-и път в своята история, след като победи с 2:0 отбора на Тулуза в изданието на надпреварата за вече изминалата 2023-a година на своя "Парк де Пренс". Това бе първи трофей за гранда под ръководството на Луис Енрике, а в герои за неговия тим се превърнаха двамата голмайстори Канг-Ин Лий и Килиан Мбапе.

Килиан Мбапе избухнал в радост

Развой на ПСЖ - Тулуза

Още: Стартира разследване във Франция за данъчна измама около трансфера на Неймар в ПСЖ

Още в третата минута ПСЖ организира страхотна атака, като топката бе изпратена в наказателното поле към Усман Дембеле, който я върна към точката на дузпата, а Канг-Ин Лий връхлетя върху нея и успя да я вкара в мрежата, за да открие резултата - 1:0.

В 44-а минута голямата звезда на парижани - Килиан Мбапе, направи страхотен самостоятелен пробив и стреля от вътрешността на наказателното поле, като Рест не успя да реагира, а резултатът бе удвоен - 2:0 за ПСЖ.

В 56-ата минута резултатът можеше да стане 3:0, но Хакими пропусна шанса да го направи класически, след като ударът му от фал нацели страничния стълб на вратата на Тулуза. Само осем минути по-късно се стигна до опасен шанс за гостите, но ударът на Винсент Сиеро премина много близо до гредата.

Още: Реал вярва на Мбапе, но не и на неговия лагер, от Мадрид знаят кое може да провали трансфера

Не е само Мбапе: Перес и Реал Мадрид с грандиозен план, с който ще "взриви" Европа?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички