След бруталната атака от фенове: Марсилия остава без наказание


След бруталната атака от фенове: Марсилия остава без наказание
Снимка: GettyImages

875 0

Срещата между Олимпик Марсилия и Олимпик Лион в Лига 1 беше отменена.  По пътя си към стадиона спортно-техническият щаб и футболистите на Лион бяха атакувани от ултраси на Марсилия. Към автобуса на гостите полетяха голям брой предмети, сред които най-вече камъни.

Без сериозно наказание за Марсилия

Най-сериозно пострадал е треньорът Фабио Гросо, който е получил 13 шева на лицето, след като бе уцелен от камъни. Според собственика на тима Джон Текстър, италианският мениджър е бил ударен от бирена бутилка, след като камъни са разбили стъклото на автобуса на отбора.

Автобусите на феновете на Лион също бяха атакувани на път за стадиона и впоследствие мачът беше отложен само минути преди насроченото начално време.

Въпреки сцените на насилие обаче, от Марсилия са готови да избегнат всякакви спортни санкции. Тъй като събитията се случиха извън стадиона, Марсилия не се счита за отговорен за тях. Следователно дисциплинарната комисия на лигата няма да налага санкции, тъй като това попада извън тяхната юрисдикция. Сега се очаква да бъде обявена нова дата.

Подобен инцидент се случи през 2019 година, когато отново марсилски фенове нападнаха автобуса на Олимпик Лион. ВИДЕО от ексцесиите можете да видите в линка. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички