Решено: Килиан Мбапе отряза ПСЖ и поиска трансфер


Решено: Килиан Мбапе отряза ПСЖ и поиска трансфер
Снимка: Getty Images/Guliver

6821 0

Суперзвездата на френския футбол Килиан Мбапе е пожелал да напусне ПСЖ след края на настоящия сезон. След месеци наред, в които ръководството на тима направи всичко по силите си, за да накара нападателя да подпише нов договор, той е отказал и последното предложение, отправено към него, информира журналистът на "Cadena Ser" Ману Кареньо. 

Това е един от най-достоверните спортни журналисти в Испания, като споделя информация единствено когато е убеден в нея и е потвърдена от няколко източника. Мбапе категорично е отказал да подпише нов контракт с парижани и също така е заявил категоричното си намерение да напусне клуба още след края на сезона. Той е назовал и дестинацията, която желае - Реал Мадрид. 

Според информацията, Флорентино Перес е очаквал именно тези действия на Мбапе, за да започне преговори за неговото привличане. Той е в отлично отношения с катарските собственици на ПСЖ и, макар и трудни, преговорите се очаква да бъдат успешни. Френският ас има още година договор с ПСЖ, като се очаква трансферната сума да е между 150 и 200 милиона евро. 

Мбапе имаше шанс да премине на "Бернабеу" още през 2017 година, но тогава парижани предложиха повече пари на Монако в последния момент, а самият Килиан е избрал офертата на ПСЖ поради факта, че е започнал футболната си кариера в Париж. Сега обаче той иска да изпълни и другата си мечта - да играе за Реал Мадрид

Това е само една част от големия план на Флорентино Перес през следващите две години, като той иска изцяло да обнови състава на Реал, а Мбапе, заедно с Ерлинг Холанд, да е лицето на новите "галактикос". 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички